Nyheder

Vi byder velkommen til nye medarbejdere og ISO akkrediteringer

Oktober 2023

Vi byder velkommen til:

Linatex, Herlev: Karin Kirchherr – PTA medarbejder.
Linatex, Otterup: Brian Krag – Industritekniker.

ISO 9001 og ISO 14001 akkrediteringer:
Re-certificering af vores ISO akkrediteringer
9001:2015 og 14001:2015 er gennemført med stor succes.

LEAN:
Lean implementeringen er godt på vej.

R&D – Teknisk afdeling
Vores ingeniører og adm. direktør står altid til disposition for sparring i relation til materialevalg, design, lovgivning etc.

Ring på tlf. 43 53 88 44 eller send os en mail på linatex@linatex.dk  for yderligere information.

Vi holder åbent hele sommeren

Juni 2023

Linatex A/S ønsker alle en rigtig god sommer.
* HUSK vi holder åbent hele sommeren*

Vi står klar til at betjene vores kunder på tlf. 43 53 88 44 - eller på mail linatex@linatex.dk

 

Ny afdeling i Otterup på Fyn

Maj 2023

Vi udvider med en produktionsunit i Otterup under Linatex´s vinger.
Ny afdeling på 800 m2 produktion og kontor.
Nu kan vi også tilbyde varmebukning af fx.  Akryl og PETG optil 2,5 meter.

Kontakt os gerne på tlf. 43 53 88 44 - Vi er klar til at hjælpe dig.

 

        

 

 

 

 

En god historie – god service

April 2023

En lille god historie - Super kundeservice. Akut kundebehov - personlig levering.

Kunden bestiller emnerne hos os fredag - vi leverer emnerne personligt tirsdag formiddag.

 

 

Emnerne er maskindele til fødevareproduktion.
- Fødevaregodkendt materiale
- Fuld sporbarhed

Linatex’s ingeniørteam får ønsker opfyldt

Marts 2023

Producenterne af marcipan og chokolade har travlt. Det har vi også.

Linatex leverer sliddele til deres produktionsudstyr hurtigt og i høj kvalitet.
Vores ingeniørteam udformer en tegning på ”chokoladevalserne” ud fra kundens ønske om vægten på påskeæg, hjerte eller hvilket motiv/form kunden agiterer for.

I forbindelse med engineering delen, sørger vi for at det fødevaregodkendte plastmateriale har de bedste ”Stick slip” egenskaber, der optimerer produktionen og letter rengøringen.
Den lave vægt på valserne grundet plasten, sparer energi og reducerer støjniveauet.

          

Linatex kan nu tilbyde fødevaregodkendt Polycarbonat

Marts 2023

Vi har fået lager af fødevaregodkendt Polycarbonat, i 3 - 12 mm plader.

Kontakt os på tlf.: +45 4353 8844 eller på linatex@linatex.dk og få rådgivning om jeres behov.

Husk vi både kan skære, fræse og bukke.
Vi ser frem til at hjælpe jer.

Udvidet lagerkapacitet.

Januar 2023

Linatex har udvidet sin lagerkapacitet i januar 2023, sådan at vi nu har, 1.000 m2 lager til rådighed til vores teknisk plast og gummi, plader og stænger.

4 nye CNC-maskiner samt robotceller.

December 2022

I 2022 fik Linatex A/S implementeret 4 nye CNC-maskiner samt robotceller.

CNC-maskiner samt robotceller

Ekstra 3D -målemaskine

Som en del af vores risk analyse , er der indkøbt en ekstra målemaskine, der skal sikre leverancer i forbindelse med eventuel nedbrud, på den eksisterende målemaskine på Linatex A/S

3D -målemaskine

Steamrex gik fra stål til plast

Steamrex er en fremadstormende dansk car cleaning virksomhed med speciale i interiør damprensning, glade kunder og medarbejdere i trivsel.

Undervejs bliver udstyr slidt og mundstykkerne, som i starten var lavet i stål, fik med tiden små hakker og kanter. Det førte til et stigende antal skader på stofsæder og sårbare tekstilbesatte sidepaneler og lofter. Et effektivt samarbejde med Linatex førte til mere end først forventet.

Joachim Wilkins fra Steamrex delte sin udfordring med sit netværk og blev opfordret til at opsøge Linatex: ”Hos Linatex fandt jeg en engageret rådgiver og sparringspartner i design, funktionalitet og materiale potentiale. Ikke alene afhjalp de det oprindelige problem med deres omfangsrige kendskab til plastiks ydeevne, men de optimerede også grundlæggende vores value offer. Det oprindelige mundstykke udledte for meget ekstra damp til skade for kabinen som blev unødvendig fugtig. Linatex rådgivere gik til opgaven med et usædvanligt 360 graders perspektiv og fokus på en samlet værdiskabelse som overraskede mig.

De nye løsninger i mundstykket førte til en dampfokusering langt stærkere end vores oprindelige løsning, og det tidligere brandvarme stålhåndtag blev nu pludselig blot kun lunt, da plastikken Linatex udvalgte til løsningen har en fantastisk isolering som hver dag gavner vores personale. ”

Den reducerede strålevarme i håndtaget, og den optimerede dampbestråling på de ønskede emner fører til en bedre arbejdsdag hos medarbejdere og en større tilfredshed hos kunderne, da bilen nu rengøres endnu dybere og bedre. Sideeffekter som Joachim Wilkins er godt tilfreds med.

”Jeg har lyst til at fortælle den her historie, fordi det er en fornøjelse, når man i et samarbejde bliver så positivt overrasket som her. At møde fagspecialister som gider gøre sig umage og leve sig så fokuseret ind i vores udfordringer og kundeunivers. Linatex blev i alle henseender en uventet stærk sparringspartner som har bidraget mærkbart til vores fortsatte produktudvikling og kvalitetsoplevelse hos vore kunder”

Fra stål til plast - Fire mærkbare forbedringer på baggrund af samarbejdet:

 • Markant fald i tekstilskader på sæder og paneler
 • Dybere og bedre rengøring af særligt bilsæder
 • Bedre fugtforhold i bilkabiner på grund af optimeret damp recirkulation
 • Optimerede arbejdsforhold pga. øget varmekontrol og bedre ergonomi

Den gode kundeoplevelse hos Steamrex glæder Linatex adm. dir. Torben Malmos; ”Det er et vigtigt parameter, at vi evner at give vores kunder tryghed, nye muligheder og en gennemgående oplevelse af merværdi, når de vælger os. Hos Linatex tror vi på arbejdsglæde og frihed under ansvar. Derfor har vi også pladserne besat med fagspecialister som nyder at knække svære udfordringer og bidrage proaktivt til at vores kunder vinder deres kampe. Det glæder mig at opleve hvor frugtbart samarbejdet har udviklet sig med Steamrex”

Går du med overvejelser om hvorvidt dit produkt kan optimeres og måske endda nytænkes, så kontakt os og lad os se om vi kan gøre en positiv forskel for din virksomhed og de udfordringer I står med.

Læs mere om Steamrex her: steamrex.com

Gode relationer har det med at udvikle sig - til gensidig fordel og udvikling

Tilbage i 2017 påbegyndte en af vores mindre kunder, der producerer filtre til ølbryggeriindustrien, et generationsskifte. Under denne proces blev vi introduceret, til sønnen som skulle overtage ejerskabet og lederskabet.
Oprindeligt lavede vi blot få produkter, når der opstod presserende opgaver for kunden. Opgaver de ikke kunne vente med at få produceret, eller i situationer hvor originale reservedele fra fjerne destinationer og depoter tog for lag tid at skaffe.

Nysgerrigheden var gensidig, da sønnen overtog virksomheden, og det gik hurtigt op for begge parter, at vi kunne være her til gavn og udvikling for hinanden. Mange reservedele til filtre i bryggerisystemer er specialdesignet og næsten altid i specielle dimensioner, hvilket gør det vanskeligt at skaffe fra almindelige lagre. Flere og flere produktionsanlæg er gradvist blevet af så aldrende oprindelse, at reservedele ikke længere er i standardproduktion. Teflonringe, gummipakninger, O-ringe, membraner og bøsninger blev reservedele som var vanskelige at få fat på. Betydelige udgifter og lange ventetider blev derfor normen for mange brygmestre.
Med Linatex's mange års erfaring inden for fødevareindustrien og specialløsninger til nicheindustrier fandt vi et super godt match i generationsskiftet og de nye ambitioner. Det er ikke hver dag, vi får muligheden for at dreje specielle bøsninger i teflonstøbt med bronze. Heldigvis har vi branchens bedste specialarbejdere, der elsker udfordringer og nye materialesammensætninger. Samarbejdet blev hurtigt til stor glæde for begge parter.

I dag har virksomheden ekspanderet betydeligt med sønnen i spidsen. Nu betjenes både specialiserede bryggerier og de største industrielle aktører på det internationale marked. Vi er utroligt glade og stolte over at kunne hjælpe specialvirksomheder med at vokse sig til stærke aktører på svært tilgængelige markeder.

Hvis du har væsentlige udfordringer i din nicheindustri, så giv vores specialister et kald. Du vil blive overrasket over, hvor meget effektiv industriel plastik kan i dag. Ofte er originale stål- og træløsninger slet ikke rentable. Og den traditionelle forventning om produktion af store partier er nødvendig før der trykkes på produktionsknappen. Det hører fortiden til.
I dag producerer vi fra dag til dag og uden problemer helt ned til et stykke ad gangen. Hemmeligheden er optimering og digitalisering af arbejdsgange, fleksible medarbejdere, innovativ tænkning og en moderne maskinpark. Hos Linatex er vi stolte af at sige, at vi har alle disse vigtige ingredienser internt.

Vi er også klar til at imødekomme dine udfordringer. Vi har den solide erfaring og den rette fighterånd til at spille dig stærk på lige netop dit marked.

Hvis du vil høre mere om vores erfaringer fra ovenstående sag, så kontakt PTA-manager Jesper Lunde på tlf. (+45) 46921015 / jel@linatex.dk

Herlevs Erhvervspris 2019.

Vi er stolte og beærede over at have modtaget Herlevs Erhvervspris 2019.

Valget faldt på Linatex A/S, fordi vi tager et stort socialt ansvar ved at ansætte lærlinge og at samarbejde med jobcenteret og Autisme Centeret.

Derudover leverer vi, som dansk produktionsvirksomhed, lønsomme og bæredygtige løsninger til ind- og udland.

10 år med robot hos Linatex

Linatex og Universal Robots fejrer 10 års jubilæum for verdens første kommercielle samarbejdsrobot.

Læs meget mere om succesen hos Universal Robots her og her

Da Linatex købte en UR5 robotarm fra Universal Robots (UR) for at automatisere CNC-maskinen i december 2008, gjorde de noget utænkeligt. I stedet for at installere roboten bag sikkerheds skærm, indhegnet fra folk som var normen for alle industrirobotter, implementerede de den sammen med deres medarbejdere.

 

Sporbarhed og fødevarekontaktmaterialer.

Har du styr på sporbarheden og certifikaterne på plastkomponenten i dit procesudstyr?

 

At designe og producere en plastkomponent til procesudstyr inden for fødevarerbranchen kan være mere kompliceret end man umiddelbart skulle tro, her skal
tages højde for det omkringliggende miljø, komponentens levetid, en udformning som fremmer fremstillingstiden, rengøring samt meget mere.

Torben Malmos adm. direktør Linatex A/S

Læs meget mere ved at klikke på artiklen.

 

Ny CNC Horisontal Multi-akse maskine

Horisontal Multi-akse "Jeg er glad for at kunne meddele, at Linatex A/S har underskrevet en kontrakt for CNC-maskine nummer 11 siden august 2016" udtaler direktør Torben Malmos. "Denne gang investerede vi i en PUMA TT-1800SY multi drejemaskine fra Doosan"

 

PUMA TT-1800SY leveres med bar feeder Twin modstående spindler, to øvre/nedre tårne, højproduktivt drejningscenter, multibearbejdning og masseproduktion via øvre/nedre tårn, Y-akse og venstre/højre spindler.

"Vi vil gerne takke Doosan for en enestående service, jeg er sikker på, vi kommer til at få et godt og langt samarbejde" udtaler Torben Malmos.

Ny CEO, Torben Malmos, samt udvidet produktionshal.

Linatex A/S har pr. 1 maj 2016 fået ny CEO: Torben Malmos, som med 18 års erfaring indenfor branchen, bliver ansvarlig for at drive organisationen mod nye højder.

I led med Linatex A/S strategi, om at være i front på kvalitet og innovation, er produktionshallen blevet udvidet med 9 CNC-maskiner pr. 1 juni 2016.

Maskinerne bliver leveret med up-to-date software, og vil være fuldt funktionsdygtige i august 2016. Linatex A/S vil derved fordoble sin kapacitet på output, samt bibeholde sin fleksibilitet på skræddersyede ingeniørløsninger.

I forlængelse heraf har Linatex A/S udvidet lageret betragteligt, for at imødekomme hurtig levering til kunderne.

Kundetilfredshedsanalyse

Vi er i fuld gang med at analysere resultatet af vores kundetilfredshedsundersøgelse som løb af staben fra den 27. oktober til den 7 november.

Vi siger hjertelig tillykke med præmien, som er på vej til vinderne.

De 10 vindere af deltagerkonkurrencen er.....

I vores netop afsluttet kundetilfredshedsundersøgelse har vi udloddet vi 10 stk. præmier (biografbilletter for 2 personer).

Vinderne skulle findes blandt de 205 personer, som har deltaget i undersøgelsen. Vi takker for jeres tid og svar som vi er i gang med at analysere. De 10 vindere er:

 • Stig Christian Bordorff
 • Stig Sandager
 • Susanne Nielsen
 • Aage Rasmussen
 • Jørn Wigant
 • Henrik Bjørnskov
 • John Andersen
 • Jim Mikkelsen
 • Håkon Rask
 • Svend-Erik

Vi har styr på dokumentationen! – det bekræfter vores nye Elite Smiley

Linatex er underlagt smiley-ordningen fra fødevarestyrelsen, da vi leverer materialer og færdige komponenter, der kommer i forbindelse med fødevarer.

En elite smiley opnås efter 4 kontroller uden anmærkninger. Seneste kontrol blev foretaget den 29. juli 2015 i henhold til BEK 822/2013 og denne inspektion udløste en elite smiley.

Vi er stolte over at få en elite smiley – en anmærkning vi har fået, fordi vi har styr på dokumentationen og sporbarhed af materialer til fødevarekontakt. Vi fortsætter naturligvis det gode arbejde med at sikre en høj kvalitet i vores dokumentstyring, som er en integrerede del af vores kvalitetsstyring og ISO9001 certificering, så vi kan beholde den fornemme anmærkning.

På følgende link klik her, finder du den seneste kontrol fra 2015, der har udløst en elite smiley.

På fødevarestyrelsens hjemmeside kan du læse de seneste fire fødevare kontroller.

God læselyst.